به گزارش سافت گذر، از ماه دسامبر سال قبل، اپل برچسب حفاظت از حریم شخصی را به اپلیکیشن های موجود در اپ استور اضافه کرد. این برچسب ها نشان می دهند که هر نرم افزار به چه اطلاعاتی از کاربران دست می یابند. برنامه های موجود باید وقتی برای اولین بار پس از 7 دسامبر آپدیت شدند، این برچسب ها را دریافت کنند. در این بین، برخی از شرکت ها مانند گوگل نرم افزارهای خود را به روز نکردند تا بلکه بتوانند از زدن این برچسب ها سر باز بزنند.
حالا که تقریباً همه چیز برای همه کاربران مشخص شده، بد نیست ببینیم کدام نرم افزارها بیش از سایرین اطلاعات شخصی افراد را جمع آوری می کنند. انجام این کار نیازمند آن است تا هر برنامه ای که در اپ استور وجود دارد را بررسی کنیم ولی خوشبختانه شرکت pCloud توانسته این کار را انجام دهد. یکی از آمارهای جالبی که این کمپانی به دست آورده آن است که 80 درصد اپلیکیشن ها از داده های شما بهره می برند تا محصولاتشان را در همان جا و یا سایر پلتفرم ها نشان دهند. این کار هم برای خودِ نرم افزار مزیت دارد و هم برای اپلیکیشن های متفرقه که از آن سرویس استفاده می کنند.
هر اپلیکیشن داده ها را از چهارده دسته به خصوص مانند خریدها، موقعیت مکانی، اطلاعات مخاطبان، مخاطبان، محتوای استفاده شده، تاریخچه جستجو، تاریخچه وبگردی، هویت یابی، داده های استفاده شده، بررسی مشکلات، اطلاعات حساس، اطلاعات مالی، اطلاعات سلامتی و . . . جمع آوری می کنند. حال برای اینکه مشخص شود کدام برنامه ها بیشترین اطلاعات شخصی را به دست می آورند، pCloud می گوید بررسی کرده که چه تعداد از برنامه ها با توجه به قسمت مربوط به تبلیغات مخصوص توسعه دهندگان یا بازاریابی اپل، داده ها را جمع آوری می کنند. بررسی های این شرکت نشان می دهد که اینستاگرام و فیسبوک بیشترین داده های شخصی را به دست می آورند. هر دو این برنامه ها که متعلق به فیسبوک هستند، از 86 درصد اطلاعات شخصی افراد بهره می برند تا محصولاتشان را به فروش برسانند و برای سایر شرکت ها تبلیغات نشان دهند. پس از آنها Klarna و Grunhub رده های سوم و چهارم را در اختیار داشتند که هر کدام 64 درصد داده ها را جمع آوری کردند. سپس Uber، Uber Eat، eBay، Just Eat، لینکدین، توییتر، یوتیوب و یوتیوب موزیک بیش از 50 درصد اطلاعات شخصی افراد را به دست آورده اند. داده هایی که این برنامه ها به دست می آورند شامل تاریخ تولد و مدت زمان استفاده از هر کدام از آنها در طول روز می شود. اگر شرکتی بداند شما معمولاً نرم افزار او را در تایم مشخصی از روز باز می کنید، متوجه خواهد شد که چه زمانی بهترین موقع پخش تبلیغات است.
pCloud یادآور می شود که یوتیوب برنامه ای نیست که بیشترین داده های شخصی کاربران را به فروش می رساند چرا که اینستاگرام در این زمینه بدترین عملکرد را دارد به طوری که 79 درصد داده ها را با سایر کمپانی ها به اشتراک می گذارد. این داده ها شامل اطلاعات خرید، اطلاعات شخصی و تاریخچه جستجو می شوند. با توجه به اینکه روزانه بیش از 1 میلیارد نفر از این شبکه اجتماعی استفاده می کنند، جای هیچ گونه تعجبی ندارد که اینستاگرام مدام محتواهای مختلف برای کاربران پخش می کند. در رده دوم، فیسبوکی قرار دارد که 57 درصد داده های افراد را منتشر می نماید حال آنکه Uber Eat و لینکدین 50 درصد اطلاعات را پخش می کنند. در واقع وقتی سخن از اپلیکیشن های سفارش غذا می شود، Just Eat، Grunhub و My McDonald تنها برنامه هایی هستند که هیچ اطلاعاتی از کاربران پخش نمی کنند و از این داده ها تنها برای شناسایی موقعیت مکانی و بازاریابی بهره می برند.
بر اساس این مطالعه، pCloud تعداد 20 برنامه را ایمن ترین نرم افزارها نامید که 14 عدد از آنها هیچ اطلاعاتی را به سایر شرکت ها نمی دادند. سیگنال، Clubhouse، نتفلیکس، Microsoft Teams، Google Classroom، Shazam، Etsy، اسکایپ، تلگرام، Boohoo، Amtrak، زوم، Shop و IRS2Go از جمله این اپلیکیشن ها هستند. شش برنامه BBC iPlayer، BIGO Live، Buzzfeed، Discord، Likke و Shein تنها 2 درصد از داده ها را به شرکت های متفرقه می دهند.
در این گزارش آمده که 52 درصد اپلیکیشن های موجود در اپ استور داده های شخصی افراد را به کمپانی های متفرقه می دهند. pCloud می گوید:«« اپل اطلاعات شما را به دلایل مختلفی جمع آوری می کند. یکی از علل ابتدایی آن ارتقای تجربه کار کردن با سیستم نرم افزاری اش می باشد تا متوجه شود کاربران چگونه با آنها ارتباط برقرار می کنند تا بتوانند راحت تر باگ ها را از بین ببرند. با این وجود، آنها از این اطلاعات بهره می برند تا برای شما تبلیغات نیز پخش کنند»».
منبع: phonearena.com